Klankschalen
Klankschalen

Schilderen op linnen

Het schilderen is een creatief proces, waarbij we vertalen van wat we zien op een linnendoek.
Door de eeuwen heen zijn er al mensen die zich met dit proces bezig hebben gehouden. Vaak worden we aangetrokken tot dit proces maar is de stap, vaak, te groot om hier daadwerkelijk iets mee te doen.

Ik ben er van overtuigd dat in ieder mens een kunstenaar verborgen zit, een verborgen talent dat geprikkeld moet worden om zijn of haar talenten tot uiting te laten komen.

Het is heel leuk en leerzaam om te beginnen met een schets van bv een bloem en daarna uitwerken met acrylverf. Het schilderen van een vakantiefoto is natuurlijk ook een uitdaging. Met wat korte instructies en of aanwijzingen komen we al gauw tot een goed resultaat, dat ene schaduwhoekje was toch zo moeilijk niet, de rare hoek viel eigenlijk ook wel mee, ga zo maar door. Er zijn verschillende materialen waarmee we kunnen werken op een linnendoek zoals; acrylverf, olieverf, potloot, enz. uiteraard zijn er voor en nadelen van de te gebruiken materialen.

De groepsgrote bedraagt niet meer dan hooguit zes personen, zodat er in een rustige omgeving lekker ontspannen gewerkt kan worden.
De materialen zoals, penselen en verf zijn bij de kosten inbegrepen, alsook een kopje koffie/thee en een drankje.
Het linnendoek moet u zelf aanschaffen.

Veel schilderplezier.

Edelsmeden bij Galerie Jacoba